Volunteer Motivation

A kutatás vezetői

A kutatás szakmai vezetője:

Bartal Anna Mária (Ph.D.)  a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociológiai Intézetének docense, a „Civil társadalom – nonprofit szektor szociológiája" szakirány alapítója és vezetője. Bartal Anna Mária több mint 15 éve foglalkozik a magyar nonprofit szektor és szervezeteinek kutatásával. Több sikeres könyv és tanulmány szerzője:

  • Nonprofit alapismeretek kézikönyve (1999)
  • Nonprofit elméletek, modellek, trendek (2005)

  • Önkéntesek és nonprofit szervezetek - az önkéntes tevékenységet végzők motivációi és szervezeti típusok az önkéntességben – (Czike Klárával, 2005) 

A Civil Szemle szerkesztőbizottságának tagja. 

CV

  

A kutatás módszertani vezetője:


Kmetty Zoltán (Ph.D. hallgató) a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikáció Tanszék tanársegédje, a Forsense Piac- és Közvéleménykutató Intézet módszertani szakértője. 2006 és 2007 között a KSH Társadalomstatisztikai Főosztályán dolgozott a nonprofit adatfelvételi osztályon. Több nonprofit szektorral foglalkozó tanulmány szerzője, illetve társszerzője: Nonprofit szervezetek Magyarországon 2004 (Bocz-Géring-Kmetty-Szabó-Kreitl 2006), Egészségügyi Nonprofit szervezetek (Bocz-Kmetty 2006), A svéd civil társadalom egy árnyaltabb megközelítésben (Kmetty 2006), Önként a gyakorlatban (Hegyi-Horváth-Kmetty-Molnár 2006) Link.

CV

 

A kutatás szervezője:

 Rémai Dániel (ELTE-TÁTK survey statisztika MA hallgatója) az ELTE TÁTK társadalmi tanulmányok szakán szerzett alapkézéses diplomát 2009-ben. Egyetemi tanulmányai mellett az Eötvös József Collegium Társadalomtudományi Műhelyének tagja. 2007 óta kisebb megszakításokkal a Forsense Piac- és Közvéleménykutató Intézet gyakornoka.

CV

2009.10.07

A hónap száma

Támogatónk

Partnerek

A hónap híre

2014.02.07

Legfrissebb anyagok

A magyar segélyszervezetek vörösiszap-katasztrófa idején végzett humanitárius tevékenységének hatásvizsgálata 2014.02.07
A vörösiszap-katasztrófa komplex társadalmi hatásvizsgálata 2013.08.06
Önkéntesek Magyarországon - Festék, ecset, hígító 2012.11.18
Önkéntesek Magyarországon - Festék, ecset, hígító Díszhalak ellátása egy daganatos betegeket gondozó központban, újságcikkek felolvasása egy látássérülteket segítő honlap számára, nyelvtanítás egy nehéz helyzetben lévő fiúnak és persze ételosztás a Vöröskereszttel – az Önkéntes Központ Alapítvány adatbázisa a legkülönbözőbb lehetőségek százait kínálja annak, aki önkéntesként szeretne dolgozni, azaz saját akaratból, szervezett körülmények között, ellenszolgáltatás nélküli munkát kíván végezni egy másik ember vagy a társadalom javára. tovább
Bartal Anna Mária a Duna TV Önkéntesek című műsorában 2012.10.29
Bartal Anna Mária a Duna TV Önkéntesek című műsorában beszél a motivációs kutatásról. tovább
Bartal Anna Mária: AZ ÖTLET –PROGRAMBAN RÉSZTVEVŐ ÖNKÉNTESEK MOTIVÁCIÓINAK VIZSGÁLATA 2012.06.19